Mildura - Reisverslag uit Mildura, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu Mildura - Reisverslag uit Mildura, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu

Mildura

Door: FrankD

Blijf op de hoogte en volg Frank

03 Mei 2011 | Australië, Mildura

From: de_frenk@hotmail.com
To: de_frenk@hotmail.com
Subject:
Date: Wed, 27 Apr 2011 09:36:39 +0000

In Melbourne was in dat verschrikklijke Coffee palace hostel mijn toilettas gejat. Erg vervelend zeker als je alles nieuw moet kopen en het enorm tegenvalt wat dat allemaal moet kosten. Een voordeel is dat ik geen gel hoef te kopen want na meer dan zes maanden is mijn woekerende haardos eraf. Niet dat ik er blij mee ben, ik heb zinds dat ik een baby was het nog nooit zo kort gehad. Moet ook die Ierse backpackers met een kappersschaar niet vertrouwen...

Mildura, aargh ik wil hier zo snel mogelijk weer weg!
Bah wat een akelige (kon ook schijt zeggen maar dat komt wel in een ongecensureerde versie) plek. We werden gelokt met een fantastische baantje waar we een shitload aan dollars zouden verdienen maar het hostel die het werk regelde had gejokt. Blijkt dat we op die baantjes minimaal vier weken moeten wachten. Tevens betalen we voor het hostel zelfs meer dan in een grote stad.

Die backpackers zijn zo desperate hier, ze hebben geen geld en klote baan waarvan ze net de huur en het voedsel van kunnen betalen. Men is hier zo bang dat ze hun voedseltassen afsluiten met slotjes. Heb in de zes maanden dat ik in OZ ben nog nooit zoiets gezien. Op de eerste dag was een brood gestolen van een van onze reisgenoten, de tweede dag was een bord en een mok gestolen van een andere reisgenoot. We leren dus snel hoe het reilt en zeilt hier. Ik doe alleen niet mee aan die ongein en laat alles slingeren en er is nog niks van mij gejat. Maarja je moet wat respect afdwingen hier zodat ze niet met je sollen. :)
Na twee dagen eindelijk een baantje, vergeleken met anderen niet eens zo slecht.
Eind van de week kregen we betaalt. Blijkt dus dat we allemaal veelste weinig hebben gehad en sommige mensen hebben helemaal niet betaalt gekregen. Men (de mafiose boeren toepasselijk genoeg allemaal Italianen) vind dat als iemand maar een dag heeft gewerkt je het niet verdient om betaalt te krijgen.

Zijn we eindelijk van de dodelijke slangen af, worden we gewaarschuwd voor dodelijke spinnen. Heb er inmiddels een heleboel van gezien en achteraf veel geluk gehad dat ik niet door ze ben gebeten.
The Redback spider (Latrodectus hasselti) is a potentially dangerous spider. Redbacks are considered one of the most dangerous spiders in Australia. Redback spider has a neurotoxic venom which is toxic to humans with bites causing severe pain. Heel fijn dus.

Er zijn ook positieve munten, jaja toch wel!
Het hostel is super gezellig elke dag zitten we een paar pilsies te doen en degene die dat niet kan veroorloven zitten aan het vergif dat goon wordt genoemd.
Ik ben als enige van team Holland overgebleven. Alle dutchies zijn terug naar Melbourne gegaan, ik zit hier nog vanwege mijn tweede visum. Die ik terwijl ik dit schrijf reeds behaalt heb. De 'contractor' waarvoor ik werk is wel een aardige kerel. Hij heeft me voor drie weken afgetekend terwijl ik maar negen dagen voor hem heb gewerkt.

Terug naar Melbourne. Geen oog dicht gedaan in de bus want er was een verschrikkelijke Italiaanse bomen aan het zagen op de stoel achtermij. De hele bus was nukkig aan de eind van de reis, niemand had in die negen uur kunnen slapen. In Melbourne aangekomen heb ik Nick en Erik weer (a.k.a. Mastruberik) opgezocht. Na een paar uur hebben rondgewaald in Melbourne (had toch niks te doen) Kwam ik 'heaps' of mensen tegen in het centrum. Bleek dat Katy Perry langskwam om mij een High five te geven en haar nieuwe eau de poepogne te promoten. Was wel geinig om een beroemdheid tegen te komen als je nergens van wist..

Volgende dag was Koninginnenacht! Ik had mazzel dat Erik me op de lijst had gezet want het was uitverkocht. Stond een enorme rij Dutchies die evengoed hun geluk wouden beproeven maar die werden allemaal weggestuurt. Ik denk dat dit een van de mooiste koninginnedagen was geweest die ik me kan heugen. Ondanks de biertjes van acht dollar(!) waren ze niet aan te slepen. Echt een fantastisch feest, iedereen was in het oranje en de foutste Nederlandse nummers werden gedraaid. Wij kwamen met vier Nederlanders en een Belg aan en we waren niet eens een meter de zaal in of we zetten de polonaise in. Was meteen feest en iedereen deed mee. Dag erna was Orange Day, minder gezellig maar ook erg leuk. Na een paar kroketten, stroopwafels en poffertjes hebben we een tijdje midden op een plein in een hottub gezeten. Ik denk dat we de meest gefotografeerde mensen waren van die dag.

Morgen begin ik met een nieuwe baan, ik moet helpen een evenement opzetten ergens in Melbourne. Over twee weken komt Jaccie naar OZ om de boel in Sydney en Nieuw Zeeland opstelten te zetten...

• 03 Mei 2011 - 05:40

Jeannette:

toch schrijf je leuk!
    (idee voor toekomstige baan?:p)

Lekker dat t nog steeds goed gaat!
    Xx jeannette en poerkie!

• 03 Mei 2011 - 18:47

Jacco:

Die jongen van Mors heeft een weekje trainigskamp belegd in Val Thorens en is vanaf de 14e niet te houwe!

• 03 Mei 2011 - 18:49

Jacco:

Ter aanvulling op bovenstaande, momenteel in de bar downunder aan een potje australisch pils (tooheys new).

• 19 Mei 2011 - 02:28

Rody:

O o o, wat hebben jullie toch een slecht leven zeg!
    Ik ga bijna medelijden met jullie krijgen! xxx

• 22 Mei 2011 - 13:33

Janneke:

en is het een verbetering met Jacco erbij? Veel plezier verder, we zullen binnenkort van Nick wel wat minder gecensureerde verhalen te horen krijgen :)

Liefs!