Rolleston
Door: FrankD
Blijf op de hoogte en volg Frank
02 Maart 2011 | Australië, Rolleston
Na Byron bay wouden we naar Nimbin en surferparadise. We checkten uit en we hadden al een gevoel van; dit wordt een schijtdag. Ik had een t/shirt gekocht en de eigenaar van het hostel vertelde me dat ik een logo van de padvinders op mijn shirt had, lekker weer. Aangekomen bij onze wagen kwamen we erachter dat iemand had geprobeerd in te breken. Enige schade was dat het raam niet meer omhoog kan, dus hebben we hem vastgetaped. Onderweg kwamen we erachter dat we verkeerd reden, tevens hadden we wat kleren vergeten in het hostel.Dit ging allemaal gepaard met een dikke kater en super heftige regen. Terug in het hostel dachten we verrek maar we blijven nog een nacht in Byron want alles gaat fout. Wij de kroeg in want Stone en Wood biertjes laten ons nooit in de steek. Die dag zijn we niet meer van onze kruk af geweest om het ongeluk zoveel mogelijk te vermijden.
Volgende dag op weg naar Nimbin. Dit is een dorpje midden in een natuurreservaat in de bergen. Hier wonen alleen maar oude hippies die weed en ´koekies´ verkopen. Alle gebouwen zijn vol muurschilderingen, denk dat alle kleuren verf in de aanbieding waren daar want elk huis is van van top tot teen beschildert. Super vreemd dorp en zoiets zullen we waarschijnlijk nooit meer meemaken.
We zijn zelfs het natuurreservaart door gereden (jaja het is niet alleen feesten en chillen!), onverharde weggetjes die haast even smal waren als onze auto. Genoeg haarspeldbochten en grote hoogte verschillen met eind het eind de Minyon falls... (weer is wat anders dan de Niagrafalls)
Surfer Paradise was onze volgende bestemming. Ik had een klein plaatsje verwacht vol met surfdudes en beachbabes maar het was haast het tegenovergestelde. Toen ik het zag in de verte dacht ik dat ik verkeerd had gereden en dat we in Brisbane waren. Tientallen wolkenkrabbers allemaal parmantig geen enkele was oud of verloederd. Ik heb foto's gezien van Dubai en het leek er verdompt veel op. We zijn maar drie dagen gebleven want het is stervens duur, negen dollar voor een pilsener! Surfers is een vakantie oord voor de Ausies, het ligt aan de goldcoast waar echt van alles te beleven is. Pretparken, clubs, strand, watersporten en weet ik veel nog meer als je maar dat goud meeneemt naar die kust. btw in Surfers is de hoogste bewoonde flat in de wereld, zeggen ze.
Vervolgens Noosa. Onwijs relax en mooi stadje. We hadden een super hostel, goedkoper als de rest, schooner, zwembad en nog meer voordelen maar het beste was de gratis surfboarden. Echt chill met je surfboard en een paar mensen van het hostel naar het strand en de golven opzoeken. Al gauw kwamen we erachter dat het toch wel een tijd was geleden dat we op zo'n ding stonden, verrekte moeilijk man! Maar beetje aankloten in het water is ook leuk en af en toe leek het erop dat we aan het surfen waren. We zijn vier dagen in Noosa gebleven toen we weer een belletje kregen dat ze ons nodig hadden op een boerderij, dit keer in Rolleston (wederom middle of nowhere).
Trippie van 800km en we zijn aangekomen in Rolleston. Er zijn een aanal kleine plaatsen in de buurt maar niet noemenswaardig. Dit is tot nu toe het verste dat we verwijderd zijn van een 'normale' stad. 150km verderop is een supermarkt (in Emerald) in Rolleston is alleen een tankstation dat wat spullen verkoopt maar je wordt er behoorlijk afgezet. Normaal is een brood in de supermarkt twee dollar hier minimaal $4,5 potje jam normaal $1,90 hier $4,60 freakin afzetters. Mensen vinden het hier normaal om 300km af te leggen voor de boodschappen, we zeiden al, als je in Nederland bent en je reist dat dan zit je in een ander land! Maar dat is voor hen moeilijk te beseffen. Op deze boerderij was de overstroming behoorljik heftig geweest op sommige plaatsen was het water 5 meter hoog gekomen. Stukken land van minimaal 10vierkante km stond geheel meter water op, het is echt ongelooflijk wat we hier zien, bomen zijn losgeslagen door de stromingen en zijn terug gevonden een aantal km horizontaal in de toppen van andere bomen.
Het is een hele mooie plek om te werken tussen de bergen in en omringt door een bos.. Eerste dag moest ik een tractor weg brengen van de ene naar de andere kant van de boerderij vervolgens werd ik opgehaald door de baas in zijn helikopter. Freakin awesome gratis helikopter ritje! Later in de week moest hij zijn neefje wegbrengen (en dat deed hij natuurlijk in zijn speeltje) mochten Nick en ik ook ff mee, echt fantastisch. Hij liet al zijn land zien, de spoorweg die was weggeslagen door het water en nog meer wat de overstroming had aangericht. Hoe cool is dat, als je kan zeggen dat je een landings/startbaan heb aangelegt. Alles wat je nodig hebt is een paar verschillende tractors, wat gravel en ander gesteente en een wals.. Er zijn een heleboel vrijwilligers die komen helpen de boerderijen weer op te bouwen. Wij hadden een paar dagen vier oude gasten uit tasmanie die sliepen in Rockhampton (300km van Rolleston) en elke dag werden ze opgehaald met de helikopter. Die zullen ook wel hebben gedacht, we dachten dat we een arme boer gingen helpen maar deze kerel heeft een huis van 6ton, een helikopter van 5ton, nieuwe tractors en pick-uptrucks etc.
Waar we voor moesten oppassen zijn de slangen (ook wel is de jongens van t' ijzer genoemd, ghehe). Ze houden van hoog gras en omdat er lang niet gewerkt kon worden op deze boerderij is daar genoeg van. Er werd ons vertelt dat we geen zorgen hoeven te maken maar op een dag hadden we toch wel zo'n fijn beesie in ons huis, potverdikkie! en dan slaap je niet meer lekker kan ik je zeggen...
Gelukkig nog steeds mooi weer hier en alles gaat prima!
Gelukkig nog steeds mooi weer hier en alles gaat prima!
04 Maart 2011 - 20:09
Rody:
Wat geniet ik toch van jullie verhalen!
Ik mis jullie wel hoor!!!
Geniet van alles wat er op jullie pas komt!
xxx -
04 Maart 2011 - 20:10
Rody:
...pad komt haha -
08 Maart 2011 - 08:56
Lotte:
Hey Hey,
Leuk om weer ff te lezen wat jullie allemaal mee maken!!!
Enjoy!!!!
xx -
09 Maart 2011 - 08:11
Janneke:
Wat een leuk verhaal en mooie foto's!!!!
Ik ben jaloers!
Veel plezier verder! -