Le lobster - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu Le lobster - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu

Le lobster

Door: FrankD

Blijf op de hoogte en volg Frank

13 Februari 2011 | Australië, Byron Bay

Na Collie zijn we in Carinda beland. Zal proberen uit te leggen waar het is. Het ligt tussen Billybingbone en Come-by-chance dus dan weet je het wel.. Hier is echt niks te doen. We hebben een eigen huis hier waar we kunnen koken e.d. Maar om dat te kunnen doen moet je wel ff naar de supermarkt die 100km verderop is. Door de overstromingen hier is een brug ingestort waardoor we om moeten rijden over een zandweg.
Onze baas heeft een kangaroe als huisdier, echt super grappig beest. Het is nu nog een jonkie en eet alleen maar crackers maar over een paar jaar zal hij groter zijn als een mens en zal hij waarschijnlijk buiten moeten wonen. Hij heeft de meest origineelste naam ooit voor een kangaroe; Skippy.
Op deze boerderij verbouwen ze katoen en graan. Wij doen hier vernamelijk de irrigatie hier. Eerste dag werken ging meteen goed (ahum) Nick vond het (weer) nodig om het water op te zoeken met een auto zodat onze baas de auto met een graafmachine eruit moest halen. Ik had op dezelfde dag de aircondtioning in de tractor op een of andere manier gemold En ik reed te hard over het land waardoor de kellychains (soort grote ploeg) uit elkaar donderden. We hadden een goed begin dus...
Op deze boerderij zijn een aantal aparte dieren. Veel slangen, vossen, kreeften en naast Nick ook Wilde zwijnen. Deze zwijnen vreten het gewas op dus de mensen hier zijn niet zo blij met ze. De baas heeft altijd een big-ass-gun bij zodat hij ze kan neerschieten. Ook trainen ze hun honden op het dode van de zwijnen.

Carinda heeft trouwens een stekelvarken minder omdat ik te laat in de gaten had dat hij voor mijn ploegmachine lag. Mijn oprechte excuses aan de dierenvrienden en familie stekelvarken.

We hebben hier maar twee weken gewerkt omdat we er helemaal klaar mee waren. Werken met 49graden is geen pretje en het huis dat we hadden was ook super ranzig. Daarnaast werkten we 12uur per dag. Ik deed de nachtdienst maar dat is zo saai 12uur lang op en trekker zitten. Het enige lichtpuntje elke dag was rond 00.15uur. Dan tetterde een gouwe ouwe van Britney Spears uit de speakers. Nummers als I'm not a girl not yet a woman, oops i did it again en she's so lucky she's a star... Yeah baby Outback Radio at 585am rocks!!!
Voor Nick's verjaardag hebben we een dag vrij gekregen. Laat nou net op die dag het bekende B&S festival te zijn in Wallget. Het is een beetje te vergelijken met een feest als de zwarte cross. Mensen voornamelijk uit boerengehuchten in een straal van 500km komen met hun wagen naar een racecourse waar het feest is en gaan helemaal naar de klote om vervolgens naar de auto te strompelen om te slapen. Dag erna stond een rij van minimaal 50meter voor de gratis alcohol breathanalyser, mensen zijn zo bang om aangehouden te worden. Het was echt een fantastisch feest waar de nodige pilsies werden gedronken.

We zijn via Casino gereist naar Byron Bay. Casino heeft vreemd genoeg geen casino. Wel een oude ierse ex-backpacker die een eigen hotel had. Deze dude gaf ons de hele avond gratis bier omdat hij dorstig was en graag wou delen. Zelfs na sluitingstijd en we al lang in bed lagen klopte hij op onze deur want hij vond dat we nog niet genoeg pilsies hadden gehad. Zit je dan midden in de nacht in je boxer op het balkon pilsies te drinken met een vreemde Ier maar ze smaakten evengoed prima :)

Byron Bay is super gaaf, vol met backpackers en hippies dus das wel lachen. Het heeft een super relax strand en de zee is heerlijk warm en vol met surfers. Hier is heuse invasie gaande lijkt wel, het zit vol met Zweden en Canadezen.
Ik ben uit een vliegtuig gesprongen op een hoogte van 4.3km. Echt super vet! Eerste zestig seconden vrije val daarna ongeveer 5 a 6 minuten met de parachute afgedaalt. Eerste 2seconden dacht ik dat ik dood ging ofzo maar daarna is het zo gaaf, geeft zo'n kick niet normaal. En het uitzicht is fenomenaal!Misschien als de portomonee het toe laat doe ik het ergens anders nog een keer.
Nick en ik zijn gaan duiken om onze PADI te halen. Eerste twee dagen theorie en in het zwembad daarna twee dagen/ vier duiken op zee. Dit was ook zo mooi, drie verschillende soorten haaien gezien. De leopardshark was behoorlijk vertegenwoordigt op een diepte van 16meter. Verder zagen we wat zeeschildpadden, heleboel verschillende vissen, crayfisch (soort super grote krab) en een aantal van die stingrays die Steve Irwin vermoorde..
De laatste duik kregen we een cameraman mee, laat het nou net de slechtste dag zijn qua weer. Maar onder water regent het niet dus dat maakte ons niet veel uit..

Groet uit Byron Bay van twee kreeften (uurtje strand en onze buiken super verbrand)

• 13 Februari 2011 - 08:49

Manon:

mooi verhaal weer mannen jullie maken genoeg mee....
    leuk om zo telkens te lezen waar jullie mee bezig zijn...
    kus manon

• 13 Februari 2011 - 20:47

MADMAN WEVER:

Heerlijk bezig mannen, geniet van jullie mooie verhalen :D rustig an he !!
    Dikke Kus

• 15 Februari 2011 - 12:54

Zeg Ik Niet....:

He Jongens,

lijkt me een mooi huisdier voor in nederland!!!

verder alles goed?
    Wordt er ondertussen alweer een beetje gepaard?

veel plezier.

groet,

• 17 Februari 2011 - 18:30

Rody:

He mannen! Wat super om weer over jullie belevenissen te lezen, ik geniet er elke keer weer van.
    Wat maken jullie toch veel mee en wat een lol zullen jullie met elkaar hebben.
    Goed om te lezen en te zien dat het goed gaat met jullie!

Ik mis jullie wel hoor!

Dikke knuffel

• 18 Februari 2011 - 13:07

Lotte:

Hey Frank,

Weer erg leuk geschreven!!! Fijn dat jullie zo genieten!!!

Voor jullie nog een super fijne tijd daar!!!

Liefs voor jullie