Great barrier reef - Reisverslag uit Goondiwindi, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu Great barrier reef - Reisverslag uit Goondiwindi, Australië van Frank Dekker - WaarBenJij.nu

Great barrier reef

Door: FrankD

Blijf op de hoogte en volg Frank

16 November 2010 | Australië, Goondiwindi

Airlie Beach was echt gaaf. Een aantal Ierse pubs en goedkope eetgelegenheden en verschillende
boottochten naar de bekende whitesundays. In dit stadje zijn we weer een paar van onze vrienden
tegengekomen die we in Sydney en Bangkok hebben lekker kennen. Those crazy Dutches kom je echt overal
tegen.

De whitesundays zijn een aantal eilanden met adembenemende natuur, zoals het great barrier reef
en de blauwe zee met spierwitte zandstranden. Nick en ik zijn met een yacht langs verschillende
eilandjes gegaan. We hebben zwaar liggen chillen op de witte zandstranden. Ik heb nog nooit
zulk fijn zand gevoeld, echt heel apart.
Het mooiste van deze tocht was het riff. Ongelooflijk wat mooi. Honderden verschillende
vissen met de vreemdste kleuren van fluoriserend geel,groen en blauw tot eigenlijk alle kleuren
die je maar kan bedenken. Vissen van 10cm tot aan een meter zwemmen rustig om je heen alsof
er niks aan de hand is. Het riff zelf is ook apart, je ziet dat het leeft. Zoveel veel
'levende planten' met eveneens de verschillende kleuren.
The great barrier reef was zo overweldigend mooi dat het moeilijk is te omschrijven, je moet
het met je eigen ogen zien en ervaren om een indruk ervan te krijgen.

Na Airlie beach reden we via cape capricorn naar een oud hippie dorpje waar schijnbaar
het e.e.a was te beleven. Het dorpje heet 1770 dus vanwege de grappige naam al gingen we een
kijkje nemen.
We kwamen rond 19.00uur aan en het was al pikkedonker, geen hostel te vinden dus voor ons was
het de eerste (waarschijnlijk ook de laatste) keer slapen in de auto. We zouden in de ochtend
wel kijken wat er allemaal te beleven was. Na een paar uurtjes slapen vond ik het vreemd dat
alle bomen er nog stonden want ik hoorde zaagmans behoorlijk te keer gaan die avond.
Maarja 1770 is dus echt zwaar nutteloos. Vijf minuten lopen en we hadden alles gezien. 1770
staat denk ik het voor het oppervlakte in cm...

Op de snelweg richting Brisbane werd Nick nog aanghouden door oom agent vanwege te hard rijden.
We reden 18km te hard wat ons bijna 300dollar zou kosten. Maar onze vriend was in een goede bui
dus hij gaf alleen een waarschuwing.
Eventjes voelde ik alsof ik in Schoorl was. Een behoorijk bosbrand was honderd meter van ons
verwijderd. Ik kon niet anders dan mijn plicht als brandweerman te voldoen. Na over één van de
honderden dooie kangaroes die we tegen zijn gekomen op onze reis te hebben gestapt liep ik
richting een knappe boom die het waard was om te redden. Omdat water schaars was heb ik maar
iets anders over de boom heen gesproeid, je moet er toch wat voor over hebben he..

Eenmaal aangekomen met de auto in een doolhof dat Brisbane heet hebben we een hostel geboekt
en zijn we onze maat Tim gaan opzoeken. Het plan was om in of rond Brisbane te gaan werken
maar de baantjes lagen niet voor het oprapen. Internet geraadpleegd en we konden aan de slag in
st George. Op onze weg ernaartoe hebben we een tussenstop in een hotel in Goondiwindi gedaan.
We dachten dat er wel meer in st George te doen was dan hier (man wat hadden wij het fout).
Bijna in st George aangekomen werd ook ik aangehouden door de man met de blauwe pet. Net als
Nick zette ik mijn puppy ogen op en zei dat ik het niet in de gaten had en dat hij in een
fantastisch land woonde (jajaja, slijmbal maar je moet toch wat he). Ook ik werd gematst maar
moest nog wel ff een alcoholtest doen.

St George is de meest saaie stad ooit! Ongelooflijk dat mensen hier willen wonen. Het einge
vertier wat de lokale inwoners hebben is om met de auto (met enorme bullbar) snachts rond te
gaan rijden en zoveel mogelijk skippys scheppen...
Gelukkig zitten we in een knap hostel (de enige ook) met gezellige mensen en met natuurlijk de nodige
goon-drinking-games :) Alle backpackers hier werken in een graanfabriek of op een uienboerderij
Na anderhalve dag op een uienboerderij gewerkt te hebben waren we er helemaal klaar mee.
Het betaalde ruk, werden gek van de vliegen, ons hele lichaam lag haast in puin dus we gingen
maar wat anders zoeken. Werken nu op een wijngaard, super chil alleen regent al drie dagen en
klaarblijkelijk kan er dan niet gewerkt worden.
Elke ochtend richting ons werk komen we kangaroes tegen langs of op de weg. Deze beesten zijn
net als de ganzen op de kanaaldijk, niet vooruit te branden. Na enig getoeter gaan ze eindelijk
aan de kant.
Men zegt hier dat hagedissen niets doen. Maar ik heb anders meegemaakt hoor!
Ik werkte op de wijngaard, had niets in de gaten totdat er een eng zwart beest naar mijn vingers
beet. Bleek een hagedis te zijn, was niet heel groot (ong. 40cm). Hoorde later dat je van zo'n
beet toch goed ziek kan worden.
De hele dag door vliegen er grahoppers in het rond. Die krengen zijn zo vaag, ik denk dat ze
allemaal stoned zijn of iets dergelijks. Ze zijn kneiterhard ongeveer 15cm lang en vleigen
overal tegenaan. Een aantal keer recht tegen me hoofd gehad wat nog pijn doet ook. Rond ons
hostel vind je s'avonds honderden groene kikkers, ze zitten overal. Ging een keer naar de wc,
keek wat ik geproduceerd had, bleek dat ik recht op zijn kanis had gedirkt.

We blijven nog even in st George. De 22ste beginnen we in Dubboo met een nieuwe baan wat haast
het dubbele betaalt van wat we hier krijgen.

Groet vanuit het momenteel natte maar warme st George!

• 16 November 2010 - 10:08

Jacco:

Begint er eindelijk op te lijken boys!

• 16 November 2010 - 10:24

Gwen:

Mooi verslag :D Moet erg lachen om jullie verhalen. Beetje jammer van al die vieze beesten.

• 16 November 2010 - 12:10

Jeannette:

wauwie de pauwie!!

Klinkt echt super..

Alleen met al die beesten.. Zou ik mezelf gaan voort bewegen in ee klamboe.. (hoe je t ook schrijft.. Nick snapt me wel! :D)

hier gaat ook alles goed.. Jammer dat jullie i.v.m jullie werk hier de 20ste niet kunne zijn.. Ik neem jullie alcoholische drankjes wel voor jullie over!

(nemen jullie wat wijn voor me mee :p)

nou hou jullie haaks..

Heule dikke pakkerd!

Jeannetje

• 17 November 2010 - 07:54

Barry:

He mannen.

Wat een heerlijk verslag...

Ik lees alleen nix over de kippie's die gescoord zijn. met de omschreven vieze beesten kan je volgens mij niets doen.

Ik vind het leuk dat jullie genieten..
    alleen missen jullie hier wel wat aardige dingen. o.a. Oktoberfest, treinenspel(vraag maar aan Jason), 2-0 winnen van de j*den.

bij de brandweer gebeurd geen f*ck sinds jullie weg zijn. 1 hele autobranden... in 6 weken.

Ik zie uit naar jullie volgende verslag.
    geniet er van.

barry

• 17 November 2010 - 23:35

Janneke:

Wat een heerlijk verhaal weer met geweldige foto's erbij!

• 18 November 2010 - 06:19

Miranda Kerr:

Ik denk dat dit iid een gecensueerde versie is. Waarschijnlijk blijven die verhalen op dat eiland achter...

Maar ziet er iig wel allemaal goed uit!

• 20 November 2010 - 19:30

Rody:

Hoi Nick,
    Wat fijn dat we weer een foto van je zien! Dit doet ons weer goed!
    Je ziet er goed uit!

Liefs Barry en Rody

• 21 November 2010 - 15:49

Ineke:

Wat weer een heel leuk geschreven verslag, je krijgt er een goed beeld bij. De foto's zijn heel mooi, wat een mooi gebied. Jullie zien er goed uit. We kijken uit naar het volgende verslag.
    Liefs Henk en Ineke

• 22 November 2010 - 00:15

Joost:

Mann, heb een hoop meegemaakt bij de commando's.. maar kikkerdirken.. Meer geluk hebben!

• 23 November 2010 - 22:29

Jason :

jullie zitten goed hier veranderd niemand je kent het verhaal wel week in week uit

• 21 December 2010 - 12:27

Lotte:

Waar blijven die nieuwe verhalen en foto's??? Of gewoon veel te hard aan het werk.

Alles goed daar???

Liefs ook van Nik

• 21 December 2010 - 12:28

Rody:

Heren,

Hele fijne feestdagen toegewenst!!

Liefs Barry en Rody

• 29 December 2010 - 10:07

Scott_inc:

The australiën experience begint aardig opgang te komen als ik t zo lees.
    Doen jullie goed!
    Wat me opvalt ( frank ) dat je helemaal kan dirken daar..
    Ik had wel verwacht dat je t op zou houden tot je thuis was. ) ass useual ;) (
    Schijt er nog maar en paar op hun kop van mij en mocht ik jullie niet meer spreken HAPPY NEW YEAR alvast tijgers xxxxxxxxxxxxxxxx